Hospitalizovali desiatky zamestnancov továrne na spracovanie kuraciny

NETKY.SK • 29 Jún 2011, 09:00 • 2 min
Hospitalizovali desiatky zamestnancov továrne na spracovanie kuraciny

Hospitalizovali desiatky zamestnancov továrne na spracovanie kuraciny - Svet Piati zamestnanci továrne na spracovanie kuracieho mäsa v americkom štáte Arkansas, ktorí sa nadýchali chlórového plynu, sú v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Ho

slovakia

left justify in out

img

Piati zamestnanci továrne na spracovanie kuracieho mäsa v americkom štáte Arkansas, ktorí sa nadýchali chlórového plynu, sú v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Hospitalizovaných je aj približne 50 ďalších pracovníkov. K incidentu došlo v pondelok 27. júna a spôsobilo ho zmiešanie dvoch chemikálií.
      Spracovateľská spoločnosť Tyson Foods v utorok večer informovala, že v nemocnici sa momentálne lieči 173 z približne 300 zamestnancov, ktorých museli z továrne evakuovať.
      V továrni boli omylom zmiešané dve chemikálie a pri ich reakcii vznikol ako vedľajší produkt potenciálne smrtiaci plyn. Rolu pri incidente zohrala ľudská chyba, oznámila spoločnosť. Ďalšie podrobnosti odmietla uviesť.
      Podľa amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDCP) môže plynný chlór spôsobiť celú škálu dýchacích problémov - od podráždenia tkaniva až po náhlu smrť zapríčinenú zúžením horných dýchacích ciest.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona