Hospitalizovali bývalého astronauta Johna Glenna

NETKY.SK • 8 December 2016, 11:22 • 2 min
Hospitalizovali bývalého astronauta Johna Glenna

NEW YORK - Bývalého amerického astronauta Johna Glenna museli hospitalizovať. Momentálne sa nachádza v jednom z onkologických centier v meste Columbus v Ohiu, pričom do nemocnice ho prijali pred vyše týždňom.

slovakia

left justify in out

Ako však v stredu informovali zástupcovia jeho John Glenn College Of Public Affairs, 95-ročný bývalý senátor nemá rakovinu. Bližšie informácie o jeho zdravotnom stave či presný dôvod hospitalizácie neuviedli. Je však známe, že rodák z Columbusu v Ohiu v minulosti čiastočne stratil zrak, čo sčasti spôsobila menšia mozgová príhoda. V roku 2014 zas podstúpil operáciu srdca, pri ktorej mu vymenili chlopňu.

 

John Herschel Glenn Jr. ako prvý Američan uskutočnil 20. februára 1962 orbitálny let - tri oblety Zeme. Ako 77-ročný sa 29. októbra 1998 stal najstarším človekom vo vesmíre, keď v raketopláne Discovery absolvoval úspešnú osemdňovú vesmírnu misiu. V rokoch 1974 až 1999 bol tiež senátorom za štát Ohio.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies