Horúci minulý týždeň pritiahol na kúpaliská rekordný počet návštevníkov

NETKY.SK • 9 August 2017, 11:34 • 2 min
Horúci minulý týždeň pritiahol na kúpaliská rekordný počet návštevníkov

BRATISLAVA - Návštevnosť bratislavských mestských kúpalísk dosiahla minulý týždeň rekordné čísla. Počas extrémne horúcich dní od 31. júla do 6. augusta našlo na kúpaliskách osvieženie celkom 62.369 návštevníkov.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala Veronika Šafáriková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu. Tradične najnavštevovanejším kúpaliskom v správe príspevkovej mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta je kúpalisko Rosnička v bratislavskej Dúbravke. Počas minulého týždňa ho navštívilo spolu 16.191 návštevníkov. Druhým najnavštevovanejším bratislavským kúpaliskom sa stali Zlaté piesky, ktoré navštívilo minulý týždeň až 15.229 návštevníkov.

 

"Vzhľadom na vysoké teploty sa STaRZ rozhodla aj pre znížené vstupné na mestských kúpaliskách v popoludňajších hodinách vrátane víkendov. Bratislavské mestské kúpaliská Rosnička, Delfín, Tehelné pole, Zlaté piesky, Rača, Krasňany a Lamač súčasne predĺžili otváracie hodiny od 1. augusta do 10. augusta do 20.00 h," priblížila Šafáriková.

 

Kúpaliská Rosnička a Lamač zaznamenali naplnenie maximálnej kapacity kúpaliska. Maximálna kapacita Kúpaliska Rosnička je 2900 osôb a Kúpalisko Lamač má kapacitu 500 osôb. Ďalšími kúpaliskami, ktoré sa k svojim maximálnym kapacitám priblížili sú kúpaliská Delfín s kapacitou 2000 osôb a Tehelné pole s kapacitou 3000 osôb. Vysokú návštevnosť zaznamenali podľa mesta aj kúpaliská Tehelné pole, Rača či Krasňany.

 

Od začiatku letnej sezóny doteraz navštívilo kúpaliská v správe STaRZ celkom 203.217 ľudí, čo je o 48.038 osôb viac ako za celú minuloročnú sezónu, kedy bolo menej priaznivé počasie. Zvýšený záujem tráviť horúce dni na kúpaliskách zapríčinilo podľa hlavného mesta aj zníženie vstupného na letné mestské kúpaliská v popoludňajších hodinách od 16.00 h, vrátane víkendov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona