Horúce počasie zvýšilo riziko požiarov na celom území Slovenska

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 14:43 • 2 min
Horúce počasie zvýšilo riziko požiarov na celom území Slovenska

BRATISLAVA - Hasičský a záchranný zbor SR upozorňuje na zvýšené riziko požiarov, ktoré hrozí na celom území Slovenska najmä v prírodnom prostredí v súvislosti s aktuálnym horúcim počasím.

slovakia

left justify in out

Zákon o lesoch zakazuje vo všeobecnosti na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme mimo vyznačených miest zakladať alebo udržiavať otvorené ohne, taktiež fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety v čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. "Z dôvodu zvýšeného rizika požiarov je však nevyhnutné rozšírenie tohto zákazu na všetky miesta na lesných pozemkoch vrátane ich 50-metrového ochranného pásma, preto sa tento zákaz vzťahuje aj na vyznačené miesta, na ktorých je zakladanie a udržiavanie otvoreného ohňa inokedy povolené," pripomína Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru SR.

 

HaZZ zároveň v najbližších dňoch odporúča nepoužívať v prírode otvorené zdroje ohňa ako sú cigarety, zápalky či zapaľovače. Nezakladať ohne a negrilovať v prírode. Dávať väčší pozor na používanie a skladovanie propán-butánových alebo liehových varičov. Nespaľovať biologický odpad na miestach, kde môže dôjsť k rozšíreniu ohňa, dávať väčší pozor na skladovanie a manipuláciu s horľavými kvapalinami. V aute netreba tiež nechávať zapaľovač, mobilný telefón, notebook či tablet.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies