Horúce dni sa na Slovensku pomaly končia, koncom týždňa sa výrazne ochladí

NETKY.SK • 15 September 2020, 16:14 • 2 min
Horúce dni sa na Slovensku pomaly končia, koncom týždňa sa výrazne ochladí

BRATISLAVA - Na Slovensku sa už koncom tohto týždňa výrazne ochladí.

slovakia

left justify in out

Podľa meteorológov sa budú citeľne chladnejšie najmä rána. Na sociálnej sieti o tom informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

 

Vo štvrtok (17. septembra) postúpi od severu cez územie Slovenska studený front, čím sa výrazným spôsobom ochladí vzduch. 

 

 

Noci budú chladnejšie

"Ochladenie tak pocítime už v noci zo štvrtka na piatok (18. 9.) a nasledujúce noci budú ešte chladnejšie, pretože zoslabne vietor a nebude takmer žiadna oblačnosť. Vzduch bude navyše suchý," komentovali.

 

img

 

V dolinách klesnú teploty na nulu

V horských dolinách tak teplota môže podľa SHMÚ klesnúť až na hodnoty okolo nuly. Ochladenie sa dotkne aj najteplejších oblastí v krajine, kde klesne teplota pod desať stupňov Celzia.

 

img

 

Hrozia aj prízemné mrazy

Ojedinele, v dolinách a kotlinách miestami, treba počítať aj s prízemnými mrazmi. V utorok ešte ovplyvňuje počasie na Slovensku mohutná tlaková výš.

 

V strednej Európe a jej širšom okolí sa udržiava veľmi teplý vzduch, preto je počas dňa stále mimoriadne teplo. Aj noci sú teplé, avšak na niektorých miestach Slovenska sú aj počas tejto veľmi teplej periódy už rána chladnejšie.

 

img

 

V noci z pondelka (14. septembra) na utorok klesla teplota vzduchu najnižšie na stanici pri Dobšinskej ľadovej jaskyni, kde namerali približne päť stupňov Celzia. Naopak, na stanici v Mlynskej doline v Bratislave bolo minimum rovných 19 stupňov Celzia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona