Horúčavy vystriedal silný dážď: Meteorológovia vydali výstrahy, tu bude pršať najviac!

NETKY.SK • 18 August 2015, 14:12 • 2 min
Horúčavy vystriedal silný dážď: Meteorológovia vydali výstrahy, tu bude pršať najviac!

BRATISLAVA - Horúčavy na Slovensku vystriedal silný dážď. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého a druhého stupňa pre celé Slovensko.

slovakia

left justify in out

Druhý výstražný stupeň platí oddnes pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky, Trnavský a Žilinský kraj. Meteorológovia tu ojedinele očakávajú dážď s úhrnom zrážok 40 - 60 milimetrov. Tento úhrn zrážok predstavuje podľa SHMÚ zvýšené nebezpečenstvo.

 

Výstraha prvého stupňa platí pre Bratislavský a Prešovský kraj. V týchto regiónoch sa môže miestami objaviť dážď s úhrnom zrážok 30 - 40 milimetrov. Podľa meteorológov to predstavuje potenciálne nebezpečenstvo.

 

Meteorologické výstrahy na utorok:

 

img

 

Meteorologické výstrahy na stredu:

 

 

Časť západného a stredného Slovenska môžu počas stredy (19.8.) potrápiť silné dažde. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal preto výstrahy prvého a druhého stupňa.

 

Meteorológovia očakávajú, že na niektorých miestach môže padnúť od 40 do 60 mm zrážok. "Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," uvádza SHMÚ.

 

Výstraha pred intenzívnym dažďom platí do 15.00 h.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona