Horúčavy v Španielsku prekročili 40 stupňov Celzia: Na svedomí majú už životy troch ľudí

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 14:04 • 2 min
Horúčavy v Španielsku prekročili 40 stupňov Celzia: Na svedomí majú už životy troch ľudí

VALENCIA - Vlna extrémnych horúčav si dnes v Španielsku vyžiadala dve obete na životoch, počet prípadov úmrtí z tepla tak za uplynulé dni vzrástol na tri.

slovakia

left justify in out

Španielsky denník Levante-EMV informoval, že v oblasti Valencie na stredovýchode krajiny zomreli na následky tepla dvaja bezdomovci - 62-ročný Španiel a 47-ročný Rumun.
     

Španielsky 32-ročný robotník, ktorý pri vyše 40-stupňových teplotách pracoval vonku na slnku, zomrel v stredu večer na prehriatie pri meste Badajoz na juhozápade Španielska.
     

V španielskej Valencii namerali vo štvrtok rekordné teploty 42 stupňov Celzia. Podľa údajov tamojšieho meteorologického ústavu AEMET to bola najvyššia hodnota nameraná v mesiaci máj v tomto prístavnom meste od začatia vedenia záznamov pred viac ako 140 rokmi.
     

Počas návalov horúčav v uplynulých dňoch namerali v obci Carcaixent južne od Valencie 44,4 stupňa Celzia, čo bola vôbec najvyššia nameraná hodnota v celom Španielsku.
     

Teploty po celom Španielsku sa dnes podľa DPA drasticky znížili a predpovede meteorológov na ochladenie sa tak vyplnili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona