Horúčavy v Nemecku: Časti diaľníc popraskali, vznikli zápchy

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 16:40 • 2 min
Horúčavy v Nemecku: Časti diaľníc popraskali, vznikli zápchy

HAMBURG/STUTTGART - Vysoké teploty, ktoré priniesla do Európy súčasná vlna horúčav, spôsobili praskliny na nemeckých diaľniciach, čo viedlo k niekoľkokilometrovým zápcham.

slovakia

left justify in out

Úrady sú vo vysokej pohotovosti pred prípadným ďalším poškodením diaľničnej siete, informovala nemecká tlačová agentúra DPA.
     

Poškodenie diaľnice A7 v Hamburgu dnes spôsobilo 19-kilometrové zápchy, uviedla hovorkyňa diaľničného oddelenia. V dôsledku horúčav popraskal osobitný pruh na Langenfeldskom moste. To vyvolalo problémy, keď sa začala oprava prasklín. "Motoristi... ohrozovali pracovníkov obchádzaním bezpečnostných kužeľov. Boli sme nútení tam uzavrieť ďalší pruh," dodala hovorkyňa.
     

Vo štvrtok večer bola poškodená aj časť diaľnice A5 pri Heidelbergu, kde sa časť betónovej dosky nadvihla a praskla.
     

Stúpajúce teploty viedli spolkového ministra dopravy Alexandra Dobrindta k výzve, že treba posilniť monitorovanie stavu diaľnic v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies