Horúčavy v Indii sa zmiernili po tom, ako zabili vyše 2000 ľudí

NETKY.SK • 30 Máj 2015, 15:54 • 2 min
Horúčavy v Indii sa zmiernili po tom, ako zabili vyše 2000 ľudí

HAJDARÁBAD - Prehánky a búrky dnes trocha zmiernili horúčavy v južnej Indii, kde si týždeň trvajúca vlna horúceho počasia vyžiadala už vyše 2000 obetí na životoch, informovala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Citovala riaditeľa Indického meteorologického úradu Y.K.Reddyho, ktorý povedal, že vlna horúčav by podľa očakávaní mala pokračovať v častiach najviac zasiahnutých zväzových štátov Ándhrapradéš a Telangana ešte ďalší deň či dva. Oba štáty zaznamenávajú najvyššie teploty za uplynulých 12 rokov.

 

V súvislosti s horúčavami zomrelo napríklad na dehydratáciu alebo úpal v Ándhrapradéši najmenej 1490 ľudí a v Telangane 489. Ďalších 52 mŕtvych hlásili zväzové štáty Urísa, Madhjapradéš a Gudžarát, ako aj hlavné mesto Naí Dillí, oznámila televízia NDTV.

 

Denné teploty v oboch štátoch dnes klesli na 40 do 45 stupňov Celzia z predchádzajúcich až 48 stupňov skoršie v týždni.

 

Ľudia v Indii bojujú s horúčavami ako sa dá - niektorí sa ochladzujú v riekach, iní sa skrývajú v tieni a všetci pijú množstvo vody, aby predišli dehydratácii. Väčšina obetí je medzi chudobnými ľuďmi, ktorí sú nútení pracovať pod otvoreným nebom, aby sa uživili, a tiež medzi starými ľuďmi, ťažko znášajúcimi vedrá.

 

V pondelok by mali nejaké dažde priniesť úľavu, citovala agentúra DPA pracovníka krízového štábu v Telangane Sadabahara Kaviho.

 

Očakáva sa, že monzúnové dažde dorazila na južné pobrežie Indie 1. júna.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies