Horúčavy trápia aj naše cesty: Poškodená je D2 medzi Bratislavou a Malackami a D1 na Považí

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 11:29 • 2 min
Horúčavy trápia aj naše cesty: Poškodená je D2 medzi Bratislavou a Malackami a D1 na Považí

BRATISLAVA – Extrémne vysoké teploty sa podpisujú aj pod zhoršenú kvalitu niektorých úsekov diaľnic.

slovakia

left justify in out

Ako agentúre SITA povedal hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík, problémovým je hlavne úsek na diaľnici D2 Bratislava - Malacky. Lokálne deformácie sú aj na diaľnici D1 Trenčín - Považská Bystrica. "Vysoké teploty negatívne pôsobia na povrch vozovky, asfalt vplyvom vysokej teploty a tlaku postupne stráca svoju pevnosť, vytvárajú sa ojedinelé nerovnosti (hrby, priehlbiny) ako aj súvislé pozdĺžne nerovnosti (koľaje)," vysvetlil Jánošík. Všetky úseky diaľnic a rýchlostných ciest podľa jeho slov monitorujú a zabezpečujú odstraňovanie deformácií vzniknutých v dôsledku vysokých teplôt.

Slovensko tento týždeň postihli extrémne horúčavy. Maximálna denná teplota podľa meteorológov dnes stúpne najmä v južných okresoch západného Slovenska na 35 až 38 stupňov. V pondelok môže ortuť teplomera dosiahnuť až 39 stupňov Celzia. Extrémne horúčavy atakujú dlhodobé rekordy maximálnej dennej teploty vzduchu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies