Horúčavy potrápia Slovensko minimálne do stredy

NETKY.SK • 20 August 2012, 11:01 • 2 min
Horúčavy potrápia Slovensko minimálne do stredy

Horúčavy potrápia Slovensko minimálne do stredy - Zaujímavosti Slovensko čakajú tri dni extrémnych horúčav. Maximálna teplota vzduchu by totiž v priebehu dnešného dňa, v utorok (21.

slovakia

left justify in out

img

Slovensko čakajú tri dni extrémnych horúčav. Maximálna teplota vzduchu by totiž v priebehu dnešného dňa, v utorok (21.8.) a stredu (22.8.) mohla stúpnuť až na 37 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý na tento jav upozorňuje výstrahou druhého a prvého stupňa.

Najväčšie horúčavy zasiahnu v priebehu dnešného dňa západné Slovensko. Teplota vzduchu v tejto oblasti môže dosiahnuť hodnoty, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity. Na zvyšnej časti Slovenska by teplota nemala prekročiť 33 stupňov Celzia.

Pracovník odboru klimatologickej služby SHMÚ Pavol Fraško si myslí, že už dnes môžu byť na niektorých miestach prekonané teplotné rekordy. "Napríklad na Chopku je už teraz 20,5 stupňa Celzia, čo je iba 0,1 stupňa od rekordu pre 20. august," priblížil.

V utorok by sa mali najväčšie horúčavy rozšíriť na celé južné Slovensko. Teplota do 37 stupňov Celzia môže byť aj južne od Košíc, v Rožňavskom či Revúckom okrese. V severnejších oblastiach Slovenska môže teplota v utorok vystúpiť až na 35 stupňov Celzia.

Rovnaké počasie by malo pretrvávať aj v stredu. Výstraha druhého stupňa pre maximálne teploty do 37 stupňov Celzia bude platiť napríklad aj v okresoch Poltár, Gelnica a Sobrance.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies