Horúčavy netrápia len nás, ako pomôcť psíkom?

NETKY.SK • 24 Jún 2019, 13:18 • 2 min
Horúčavy netrápia len nás, ako pomôcť psíkom?

Počas letných horúčav nikdy nezabúdajte na svojich psíkov, vysoké teploty znášajú horšie ako my.

slovakia

left justify in out

Máme tu leto, obdobie, ktoré je pre mnohých tým najobľúbenejším, hoci vlny horúčav nás všetkých vedia poriadne potrápiť. Kým my sa pred teplom dokážeme schovať, naši domáci miláčikovia takúto možnosť nemajú vždy a navyše, na rozdiel od nás sa nedokážu ochladzovať potením. Na ich pohodlie by sme preto mali myslieť dvojnásobne!

 

img

 

Je jedno, či máte psíka v interiéri alebo exteriéri, počas leta mu musíte zabezpečiť také podmienky, aby vysoké teploty zvládal čo najlepšie. Úplným základom je postarať sa o dostatok čerstvej vody. Pozor, nikdy nesmie byť studená, dbajte na to, aby mala izbovú teplotu.

 

Ak s vami pes býva v byte, vetrajte, prípadne zatiahnite závesy a žalúzie tak, aby sa priestor zbytočne neprehrieval. V prípade psov žijúcich na záhradách je nevyhnutné zabezpečiť zvieraťu dostatočne veľký tieň, aby sa malo kam schovať.

 

img

 

Ako je to s ochladzovaním vodou? Aj tu treba byť naozaj obozretný. Majte na pamäti, že pes má počas horúčav vyššiu teplotu tela než obvykle, a preto, pokiaľ by ste ho obliali studenou vodou, nedajbože ho nasilu ponorili do bazéna, môžete mu spôsobiť taký šok, po ktorom to jeho organizmus nezvládne a zomrie. Buďte preto mimoriadne opatrný a šetrný! Odporúča sa preto len vlažnou vodou jemne navlhčiť srsť, prípadne opatrne prikladať vlažné obklady. Pokiaľ sa psík rád kúpe, môžete mu niekam do tieňa nachystať vaničku alebo inú nádobu, kde sa vie ochladiť, pokiaľ sám uzná za vhodné. Opäť, nie s úplne studenou vodou.

 

Aby sme našich psíkov v horúčavách nepreťažovali, venčiť by sme ich mali len skoro ráno a večer, kedy nie sú teploty také neznesiteľné a chodníky rozpálené. Existuje aj špeciálne oblečenie, niečo ako vestička, ktorá dokáže odrážať slnečné lúče a v prípade potreby ju môžeme mierne navlhčiť, aby príjemne chladila.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies