Horúčava a dym naďalej bránia pátraniu po obetiach vnútri trajektu

NETKY.SK • 3 Január 2015, 16:16 • 2 min
Horúčava a dym naďalej bránia pátraniu po obetiach vnútri trajektu

BRINDISI - Neznesiteľná horúčava a dym z pomaly horiaceho požiaru v podpalubí poškodeného gréckeho trajektu dnes opätovne neumožnili požiarnikom a vyšetrovateľom prehľadať nákladný priestor a paluby, na ktorých boli zaparkované vozidlá, či sa tam nenachádzajú ďalšie obete.

slovakia

left justify in out

Najmenej 11 ľudí zahynulo v ohni, ktorý 28. decembra vzbĺkol na trajekte Norman Atlantic počas plavby z Grécka do Talianska. Úrady sa obávajú, že vo vozidlách nájdu ďalšie telá, keďže požiar vznikol práve na tejto palube.
      

Trajekt v piatok privliekli do talianskeho prístavu Brindisi. Kapitán prístavu Mario Valente dnes povedal, že teploty v podpalubí sú stále "veľmi vysoké" a z trosiek sa valí dym. Zatiaľ nie je jasné, kedy budú môcť poškodený trajekt prehľadať.
      

Niektorí z preživších spomenuli, že niektorí vodiči spali vo svojich kamiónoch, pretože trajekt bol plný. V zaparkovaných vozidlách sa tiež mohli skrývať ilegálni imigranti, ktorí sa tajne dostali v prístave na palubu.
      

Príčina vzniku požiaru je stále neznáma. Vyšetrovatelia tiež chcú zistiť, či neboli počas evakuácie trajektu porušené bezpečnostné pravidlá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies