Horským záchranárom majú porásť platy

NETKY.SK • 23 December 2016, 11:55 • 2 min
Horským záchranárom majú porásť platy

BRATISLAVA - Od januára by platové tarify členov Horskej záchrannej služby mali porásť o štyri percentá. Uvádza sa to v Kolektívnej zmluve vyššieho stupňa pre príslušníkov Horskej záchrannej služby na rok 2017.

slovakia

left justify in out

Zmluvu podpísal rezort vnútra s Odborovým zväzom polície v SR, ktorý záchranárov zastupoval. Podľa zmluvy záchranárom prináleží aj príplatok za štátnu službu v sťaženom a zdraviu škodlivom prostredí a na miestach s ohrozením života a zdravia a taktiež príplatok za službu v zmenách.

 

Horská záchranná služba je štátna rozpočtová organizácia, ktorá vykonáva záchranársku činnosť v horských oblastiach. Medzi jej úlohy patrí napríklad vykonávanie opatrení súvisiacich s lavínovým nebezpečenstvom, pátranie po nezvestných osobách, konzultovanie bezpečnostných opatrení pri športových a iných podujatiach alebo zabezpečuje prevádzku záchranných a ohlasovacích staníc horskej služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies