Horské priechody Kremnické Bane a Donovaly sú pre husté sneženie uzavreté, cez Vernár neprejdú kamióny

NETKY.SK • 10 Február 2016, 15:30 • 2 min
Horské priechody Kremnické Bane a Donovaly sú pre husté sneženie uzavreté, cez Vernár neprejdú kamióny

BRATISLAVA - Dážď či sneženie momentálne komplikujú dopravu na slovenských cestách. Horské priechody Kremnické Bane a Donovaly sú z dôvodu hustého sneženia momentálne uzavreté pre všetku dopravu. Pre nákladnú dopravu je uzavretý horský priechod Vernár, horský priechod Čertovica je prejazdný len so snehovými reťazami. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke www.zjazdnost.sk.

slovakia

left justify in out

 

Snehová fujavica, akú sme tu ešte v tejto seźne nemali. Koľko cm ❄️❄️tipujete do rána? Donovaly v oboch smerom veľmi ťažko prejazdné, v Lipt. Osade všetka doprava smerom na BB zastavená.________________________________

Posted by PARK SNOW Donovaly on Wednesday, February 10, 2016

 

 

Sneženie i dážď momentálne komplikujú cestovanie vodičom na niektorých miestach Slovenska. Horský priechod Vernár je pre husté sneženie uzavretý pre nákladnú dopravu, horský priechod Čertovica je zas prejazdný len so snehovými reťazami. Dohľadnosť okolo 100 metrov z dôvodu silného dažďa je napríklad v lokalitách Horný Hričov, Štrba, Považská Teplá, Nitra, Čadca či Košice. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojho webu www.zjazdnost.sk.

 

SSC zároveň upozorňuje, že vplyvom hmly, vlhkosti a nízkych teplôt sa môže na cestách vytvárať poľadovica.

 

Všetky sledované úseky ciest, diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý. Čerstvý, kašovitý, niekde utlačený sneh do hrúbky troch centimetrov sa miestami nachádza na cestách v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona