Horský priechod Šútovce pre vozidlá nad 10 m uzatvorili

NETKY.SK • 24 Január 2017, 08:10 • 2 min
Horský priechod Šútovce pre vozidlá nad 10 m uzatvorili

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, informuje Slovenská správa ciest. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý.

slovakia

left justify in out

V hornatejších oblastiach, najmä na strednom a východnom Slovensku sú vozovky pokryté vrstvou utlačeného snehu do troch centimetrov, na cestách nižších kategórií miestami do päť centimetrov. Na cestách II/549 v úseku Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie (I/16) a II/578 v úseku Skalka - Kremnica (I/65) je na vozovke vrstva utlačeného snehu od päť až do desať centimetrov. Miestami zľadovatený sneh do dvoch centimetrov sa nachádza na vozovkách ciest I/64 Nitrianske Pravno - Fačkovské sedlo a na cestách nižších kategórií v obvode Humenné, Belá, Machnáč, Trenčín, Kráľovský Chlmec, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Sečovce a Trebišov, v obvode Turčianske Teplice je miestami zľadovatený sneh štyri až päť centimetrov.

 

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký. Grajnár, Súľová, Zbojská, Podspády a Vrchslatina majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého, prípadne utlačeného snehu hrúbky jeden až dva centimetre, horské priechody Veľké Pole, Cukmantel a Herlianske Sedlo majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou utlačeného snehu hrúbky štyri až päť a Huty päť až desať centimetrov.

 

Snehové reťaze treba použiť na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá pre všetku dopravu a na ceste I/72 v úseku HP Zbojská pre vozidlá nad 3,5 tony. Poľadovica sa tvorí na ceste I/9 v úseku Svinná - Bánovce nad Bebravou - Dolné Vestenice a na cestách nižších tried v obvode Bánovce nad Bebravou. Hmla s dohľadnosťou do 50 m sa vyskytuje v lokalitách Švábovská stráň, Martin, Želiezovce, Iliašovce, Štúrovo, Nové Zámky, Sverepec, Bánovce nad Bebravou, Levice, Poprad - Letisko a Nitra - Čermáň, do 100 m v lokalite Gbelce, Tesárske Mlyňany, Stará Ľubovňa, Beladice, Malý Lipník, Hliník nad Hronom, Spišská Stará Ves, Haligovce, Kriváň, Ladomerská Vieska, Vrútky, Šahy a Kráľovský Chlmec. Cesty II/576 - Herlianske sedlo, II/549 Úhorná - Krásnohorské Podhradie a III/3227 Spišský Štvrtok - Stratená nie sú v zimnom období udržiavané. Pre vozidlá nad desať metrov uzatvorili horský priechod Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona