Horský priechod Donovaly je od rána prejazdný, ale len pre osobné vozidlá

NETKY.SK • 31 Január 2015, 07:38 • 2 min
Horský priechod Donovaly je od rána prejazdný, ale len pre osobné vozidlá

ZVOLEN – Horský priechod Donovaly je od dnešného rána opäť prejazdný, avšak len pre osobné motorové vozidlá a autá do 3,5 tony za použitia snehových reťazí a štvorkolky.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici. Banskobystrická Regionálna správa ciest vykonávala počas celej noci posyp na Donovaloch až po hranicu Banskobystrického kraja. 
      

Horský priechod Šturec je zjazdný pre osobné motorové vozidlá a pre nákladnú dopravu do 10 metrov dĺžky. Po nočnom uzatvorení je bez obmedzenia zjazdný aj horský priechod Kremnické Bane. Čertovica je prejazdná pre osobné motorové vozidlá a pre vozidlá do 10 metrov. Od rána je ale uzatvorený horský prechod Dielik Tisovec v smere na Muráň a to pre všetku dopravu až do odvolania.
            

Hasiči v Banskobystrickom kraji vykonali v piatok od 7.00 do 20.00 h celkom 92 výjazdov, pri ktorých bolo nasadených vyše 260 hasičov. Zároveň spolu s profesionálnymi hasičmi zasahovali i členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Sása a Žarnovica pri šiestich zásahoch.
            

Najviac výjazdov, 15, bolo zaznamenaných v okrese Zvolen, v Rimavskej Sobote 13, v Banskej Bystrici 12, desaťkrát hasiči zasahovali v okresoch Žiar nad Hronom a Žarnovica, päťkrát v okrese Lučenec, štyrikrát v okresoch Poltár, Brezno, Detva, trikrát v okrese Krupina a po dva razy v okrese Revúca a Veľký Krtíš.
            

"V dopoludňajších hodinách išlo najmä o zásahy pri dopravných nehodách, mali sme 25 výjazdov, ktoré si nevyžiadali vážne zranenia. Najvážnejšia dopravná nehoda sa stala krátko po 6.00 h v katastri obce Stará Kremnička, okres Žiar nad Hronom, kde došlo k skríženiu kamióna a následne k uniku prevádzkových kvapalín. Pri tejto udalosti zasahovali ôsmi hasiči, ktorí unikajúce kvapaliny zachytili a následne prečerpali," uviedol pre TASR hovorca krajských hasičov Erik Piater. V dôsledku dopravnej nehody bol horský priechod cez Kremnické Bane neprejazdný.
            

Podľa Piatera, v dôsledku veľkého množstva napadnutého snehu došlo na mnohých miestach kraja k popadaniu stromov, ktoré museli odstraňovať. Mali až 63 výjazdov. Hasiči zasahujú aj v týchto chvíľach v okresoch Banská Bystrica, Rimavská Sobota a Žarnovica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies