Horskí záchranári zasahovali vo Vysokých Tatrách aj v Malej Fatre

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 11:14 • 2 min
Horskí záchranári zasahovali vo Vysokých Tatrách aj v Malej Fatre

BRATISLAVA - Horskí záchranári počas tohto víkendu zasahovali trikrát. Ako agentúru SITA informovalo operačné stredisko Horskej záchrannej služby, dnes ráno požiadala o pomoc z hrebeňa Roháčov 24-ročná slovenská turistka. Počas nočného prechodu medzi Ostrým Roháčom a Plačlivým si poranila ruku. Do terénu odišlo spolu šesť záchranárov, ktorí pacientke po príchode končatinu zafixovali a za pomoci nosidiel KONG ju preniesli na Ťatliakovu chatu. Mladú ženu terénnym vozidlom previezli na dom záchranárov na Zverovke, odkiaľ sa vlastným autom mala odviezla do nemocnice v Trstenej.

slovakia

left justify in out

Dnešnému zásahu predchádzali dva sobotňajšie. V sobotu 15. júna pomáhali horskí záchranári českej turistke vo Vysokých Tatrách. Pri schádzaní z Veľkej Svišťovky si poranila členok. S pomocou kolegov dokázala ešte zostúpiť na chatu pri Zelenom plese. Tu ju záchranári ošetrili a terénnym vozidlom previezli do Starého Smokovca do rúk rýchlej pomoci. V tento deň zasahovali aj záchranári zo strediska v Malej Fatre. Pomoc potreboval 48-ročný slovenský cyklista, ktorý na ceste z chaty pod Suchým do Varína utrpel pri páde mnohopočetné odreniny, otvorené krvácajúce rany a otras mozgu. Po ošetrení ho posádka rýchlej pomoci previezla do žilinskej nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona