Horskí záchranári zasahovali: Pomoc potrebovala česká turistka a dievčatko

NETKY.SK • 31 August 2013, 06:59 • 2 min
Horskí záchranári zasahovali: Pomoc potrebovala česká turistka a dievčatko

BRATISLAVA - Horskí záchranári dnes museli vo Vysokých Tatrách dvakrát zasahovať. Popoludní požiadal Horskú záchrannú službu (HZS) o pomoc pre svoju manželku prostredníctvom tiesňovej linky český turista, agentúru SITA o tom informovalo Operačné stredisko HZS.

slovakia

left justify in out

Pri zostupe zo Sliezskeho domu na tatranskej magistrále začala pociťovať nevoľnosť spojenú so zvýšeným krvným tlakom. Neskôr sa jej stav začal zhoršovať, preto turisti zavolali pomoc. Záchranári ju po príchode na miesto vyšetrili, pričom sa sťažovala na bolesť v hrudníku. Následne ju záchranári v spolupráci s vrtuľníkovou záchrannou službou z Popradu previezli do popradskej nemocnice.

V tom istom čase prišla žiadosť o pomoc zo Zamkovského chaty, kde sa nachádzalo 11-ročné dievča, ktoré malo už druhý deň žalúdočné ťažkosti a podľa oznamovateľa nedokázalo zostúpiť s rodičmi samostatne. Záchranári šli okamžite na chatu, no po príchode na miesto zistili, že rodičia s dievčaťom odišli z chaty sami. Skupina záchranárov sa teda rozdelila, časť schádzala po Nosičskej skratke a zvyšok šiel po chodníku smerom k Hrebienku. Keď prišli na Hrebienok zistili, že rodina privolala posádku rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorá pacientku prevzala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies