Horskí záchranári zasahovali dnes viackrát, nabádajú k opatrnosti

NETKY.SK • 21 Február 2015, 18:31 • 2 min
Horskí záchranári zasahovali dnes viackrát, nabádajú k opatrnosti

VYSOKÉ TATRY - Záchranári Horskej záchrannej služby z oblastného strediska Vysoké Tatry ošetrili dnes troch turistov s menšími úrazmi.

slovakia

left justify in out

Upozorňujú však verejnosť, že pôsobením silného vetra, slnka a mrazivých teplôt sú turistické chodníky zľadovatené a šmykľavé a pri prechode po nich treba zvýšiť opatrnosť.
      

Ako informuje stránka HZS, záchranári dnes popoludní dostali žiadosť o pomoc od personálu Zamkovského chaty. Nachádzala sa tam turistka, ktorú pri zostupe z Téryho chaty strhol pri páde iný turista a spôsobil jej tržné poranenie dolnej končatiny. Vzápätí oznámila náhodná turistka, že niekoľko metrov pod Zamkovského chatou sa nachádza 52-ročný muž z Košíc, ktorý spadol a pre nevoľnosť a závraty nie je schopný samostatne zostúpiť. K obom turistom odišli dve skupiny záchranárov. Muž bol za pomoci kanadských saní dopravený na Hrebienok a odtiaľ pokračoval so záchranármi do Starého Smokovca, kde bol odovzdaný posádke rýchlej zdravotnej pomoci. Turistku s poranenou dolnou končatinou po ošetrení záchranári prepravili za pomoci snežného skútra až do Starého Smokovca, odkiaľ pokračovala samostatne.
      

Po príchode na chatu ošetrili záchranári aj ďalšiu turistku, ktorá si na zľadovatenom teréne spôsobila pravdepodobne poranenie svalstva a nebola schopná samostatného presunu. Záchranári ju po nabalení do kanadských saní taktiež transportovali až do Starého Smokovca, z ktorého pokračovala samostatne.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies