Horskí záchranári z Nízkych Tatier ošetrili 13 lyžiarskych úrazov

NETKY.SK • 1 Marec 2023, 18:30 • 2 min
Horskí záchranári z Nízkych Tatier ošetrili 13 lyžiarskych úrazov

DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Horskí záchranári z Nízkych Tatier ošetrili počas utorka 13 lyžiarskych úrazov. Informujú o tom na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

V lyžiarskom stredisku Jasná utrpel vážny úraz dolnej končatiny 55-ročný litovský lyžiar. O súčinnosť požiadali Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu, ktorá muža po ošetrení previezla do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

 

Popoludní horskí záchranári pomáhali 12-ročnému chlapcovi z Estónska, ktorý spadol na lyžiach z hrebeňa na vrchole Chopku. "Padol približne 50 metrov do Lukového kotla a nevedel sa vrátiť späť," uvádzajú. K chlapcovi, ktorý bol bez zranení, urobili horskí záchranári spust a následne ho za pomoci lanovej techniky vytiahli späť na trať. Ďalej pokračoval samostatne v sprievode príbuzného.

 

Horská záchranná služba naďalej apeluje na lyžiarov, aby prispôsobovali jazdu na trati svojim schopnostiam a boli ohľaduplní a všímaví voči ostatným. Návštevníkov prosia, aby sa oboznámili so značením lyžiarskych tratí. Pri hlásení úrazu tým napomôžu k stotožneniu miesta, kam je treba vyslať záchranárov, a tým k urýchleniu záchrannej akcie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona