Horskí záchranári pomohli v Tatrách horolezcovi aj turistovi

NETKY.SK • 3 Január 2016, 08:49 • 2 min
Horskí záchranári pomohli v Tatrách horolezcovi aj turistovi

VYSOKĚ TATRY - Horskí záchranári z oblastného strediska Vysoké Tatry v sobotu popoludní zasahovali na Tisovkách aj na Popradskom plese.

slovakia

left justify in out

Najprv prijali žiadosť o pomoc z Bielovodskej doliny. Dostali informáciu, že na Tisovkách pri lezení Mrozekovho ľadopádu vypadol 41-ročný poľský prvolezec. Pri páde si poranil dolnú končatinu. Horskí záchranári horolezcovi ošetrili a zafixovali končatinu. Dostali ho k ceste, kde ho dali do vákuového matraca a transportovali terénnym vozidlom na štátnu hranicu. Odtiaľ svojho občana prevzala poľská záchranná zdravotná služba. 

Popoludní horských záchranárov privolali kolegovia zo Záchrannej zdravotnej služby na Popradské pleso. V hoteli Popradské pleso sa nachádzal 24-ročný turista, ktorý sa vybral na túru. Náhle mu však prišlo nevoľno, pociťoval tŕpnutie končatín a mal triašku. Po príchode na hotel už nedokázal zísť späť. Muža horskí záchranári vyšetrili a transportovali do Domu Horskej záchrannej služby v Starom Smokovci, kde mu podali infúznu liečbu. Po zlepšení zdravotného stavu dokázal pokračovať samostatne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies