Horskí záchranári pomáhali zranenej turistke v Slovenskom raji

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 08:24 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali zranenej turistke v Slovenskom raji

POPRAD – Vo štvrtok podvečer zasahovali v Slovenskom raji horskí záchranári. Pomoc potrebovala 57-ročná česká turistka, ktorá požiadala záchranárov o pomoc, keďže pre bolesti v nohe nebola schopná samostatne pokračovať.

slovakia

left justify in out

Žena sa nachádzala na turistickom chodníku medzi Občasným prameňom a Stratenou. Do lokality Marčeková jej odišli na pomoc profesionálni i dobrovoľní horskí záchranári. Tí po príchode k zranenej zistili, že turistka si pravdepodobne zlým dostúpením poranila lýtkový sval. Po ošetrení ju záchranári na nosidlách transportovali k autu, ktorým ju odviezli do obce Stratená, kde bola turistka ubytovaná. Na ďalšie ošetrenie pokračovala na vlastnú žiadosť samostatne, informovala Horská záchranná služba.

Horskí záchranári v Slovenskom raji v rovnakom čase pomáhali aj slovenským manželom, ktorých cieľom bol Čingov, no zišli z trasy. O pomoc požiadali, keď zistili, že sa nachádzajú na opačnejstrane, a to v oblasti Holý kameň. Záchranári im poradili, ako postupovať, a pomohli im s navigáciou nielen v danej lokalite, ale aj počas návratu na Čingov. Manželskému páru sa v neskorých nočných hodinách podarilo bezpečne dôjsť do cieľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies