Horskí záchranári pomáhali vyčerpaným a dezorientovaným turistom v Nízkych Tatrách

NETKY.SK • 4 Február 2016, 09:52 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali vyčerpaným a dezorientovaným turistom v Nízkych Tatrách

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V stredu 3. februára vo večerných hodinách požiadali dvaja slovenskí turisti z hrebeňa Nízkych Tatier o pomoc Horskú záchrannú službu (HZS). Horskí záchranári o tom informujú na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Nachádzali sa v oblasti Zámostskej hole, v západnej časti pohoria. V oblasti fúkal silný vietor spojený so snežením, preto požiadali o navigáciu na Magurku. Orientácia v teréne bola vplyvom počasia komplikovaná a 27-ročná turistka začala pociťovať vyčerpanie," uvádza HZS.

 

Po opätovnom zvážení situácie oslovili turisti horských záchranárov so žiadosťou o pomoc. Do terénu odišli turistom naproti štyria záchranári HZS. S turistami sa stretli na žltoznačenom turistickom chodníku nad Magurkou. Po zateplení a poskytnutí teplých tekutín zišli turisti v sprievode záchranárov na Magurku, odkiaľ pokračovali terénnym vozidlom HZS do Liptovského Mikuláša.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona