Horskí záchranári pomáhali v Západných Tatrách dvom Poľkám

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 07:49 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali v Západných Tatrách dvom Poľkám

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Horskí záchranári museli včera pomáhať dvom poľským turistkám (27 a 32 rokov), ktoré sa počas zostupu z Hrubého vrchu v Západných Tatrách pošmykli na snehovom poli a spadli približne 300 metrov smerom do Račkovej doliny. Jedna z nich utrpela vážne poranenie hlavy a dolnej končatiny, druhá si pravdepodobne zlomila dolnú končatinu v oblasti členka.

slovakia

left justify in out

"Po prílete na miesto nehody boli lekár VZZS a záchranár HZS vysadení pri zranených, ktorým bola poskytnutá neodkladná lekárska starostlivosť," informujú horskí záchranári. Ako prvú do nemocnice v Liptovskom Mikuláši transportovali turistku s poranením hlavy, následne sa posádka VZZS vrátila po druhú zranenú, ktorú previezli do rovnakej nemocnice.

 

Horská záchranná služba upozorňuje návštevníkov horských oblastí, že nad hornou hranicou lesa hrozí riziko pošmyknutia na snehových poliach. "Súvislejšia snehová pokrývka sa stále nachádza približne od nadmorskej výšky 2000 m n. m., preto odporúčame prispôsobiť týmto podmienkam vhodnú obuv a vziať si so sebou turistické paličky, prípadne stúpacie železá," dodávajú horskí záchranári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona