Horskí záchranári pomáhali v Malej Fatre dezorientovanému turistovi

NETKY.SK • 7 Január 2017, 08:09 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali v Malej Fatre dezorientovanému turistovi

TERCHOVÁ - Horskí záchranári pomáhali dnes popoludní v Malej Fatre dezorientovanému a vyčerpanému slovenskému turistovi, ktorý podcenil aktuálne nepriaznivé podmienky na horách. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej oficiálnej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Muža v chladnom a veternom počasí s omrzlinami na rukách našli náhodní turisti, ktorí mu poskytli pomoc a po konzultácii s HZS mu pomohli zostúpiť do Sedla Medzirozsutce, smerom Pod Tanečnicu až na Staré diery, kde sa stretli so záchranármi. Tí poskytli 39-ročnému mužovi prvú pomoc, dodatočne ho zateplili a transportovali k Domu HZS v Štefanovej. Po zlepšení zdravotného stavu turista odišiel v sprievode kamaráta do nemocnice.

 

HZS upozorňuje, že na hrebeňoch Malej Fatry fúka vietor silou víchrice, v pohorí je zvýšené lavínové nebezpečenstvo a veľmi nízke teploty, ktoré sa budú pohybovať až na úrovni mínus 25 stupňov Celzia. Takýto vývoj počasia očakávajú horskí záchranári aj v nasledujúcich dňoch.

 

"Hrebeň Malej Fatry je vyfúkaný a sú na ňom nebezpečné ľadové úseky, turistom odporúčame, aby zvážili pohyb vo vysokohorskom prostredí. Vôbec neodporúčame pohyb po hrebeni rodinám s malými deťmi, ani turistom bez skúseností a potrebnej zimnej výstroje a výzbroje," upozornili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona