Horskí záchranári pomáhali turistom bez výstroja

NETKY.SK • 8 Január 2016, 16:47 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali turistom bez výstroja

BRATISLAVA - Horskí záchranári dnes dopoludnia pomáhali turistom v blízkosti Bilíkovej chaty vo Vysokých Tatrách, kde jeden turista spadol do strmého terénu, z ktorého sa nebol schopný dostať sám.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovalo Operačné stredisko Horskej záchrannej služby, privolaní záchranári slovenského turistu za pomoci lanovej techniky vytiahli. Zároveň poskytli pomoc pri prechode tohto úseku aj ďalším desiatkam okoloidúcich turistov, ktorí sa v tomto teréne pohybovali bez zimného výstroja. Horskí záchranári tento úsek zabezpečili 60 metrov dlhým fixným lanom, ktoré dočasne uľahčí turistom pohyb po zľadovatenom chodníku.


Prostredníctvom tiesňovej linky požiadal o pomoc 53-ročný slovenský turista, ktorý sa počas prechodu Jánošíkovými dierami v Malej Fatre pošmykol na turistickom chodníku a pri páde utrpel tržné poranenie na hrudníka. V sprievode známych sa mu podarilo dôjsť na Podžiar, kde ho ošetrili privolaní horskí záchranári a následne ho terénnym vozidlom transportovali do Štefanovej, kde ho odovzdali službe Rýchlej zdravotnej starostlivosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona