Horskí záchranári mali opäť pracovnú nedeľu

NETKY.SK • 24 August 2015, 08:29 • 2 min
Horskí záchranári mali opäť pracovnú nedeľu

POPRAD/VYSOKÉ TATRY – Pre záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) vo Vysokých Tatrách bola aj uplynula nedeľa pracovná.

slovakia

left justify in out

O ich pomoc požiadali popoludní zamestnanci lanových dráh v Tatranskej Lomnici. Úraz dolnej končatiny českej turistky nahlásili personálu jej známi. Ako informovali záchranári, turistka sa nachádzala nad Čučoriedkami a nebola schopná samostatne zostúpiť. Po príchode žene záchranári končatinu ošetrili a zafixovali, následne ju transportovali k terénnemu vozidlu HZS a previezli do Tatranskej Lomnice, odkiaľ pokračovala samostatne s manželom na ďalšie ošetrenie.


Iná skupina záchranárov HZS v rovnakom čase zasahovala na Veľkej Svišťovke. Pri zostupovaní na reťaziach si turista po niekoľkometrovom páde poranil dolnú končatinu a nedokázal samostatne zostúpiť do doliny k chate pri Zelenom plese. Na pomoc mu zároveň letela posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu, ktorá pri postihnutom vysadila lekára. Na mieste boli aj záchranári HZS. Spoločne mu končatinu ošetrili a zafixovali a za pomoci navijaku vytiahli turistu na palubu vrtuľníka, ktorý ho transportoval do nemocnice v Poprade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies