Horskí záchranári hľadali strateného Poliaka

NETKY.SK • 7 Október 2014, 08:54 • 2 min
Horskí záchranári hľadali strateného Poliaka

POPRAD – Horskí záchranári zo Západných Tatier hľadali v pondelok popoludní strateného 23-ročného poľského turistu.

slovakia

left justify in out

O pomoc ich požiadali poľskí horskí záchranári. Poliak sa stratil rodine v oblasti Hrubého vrchu na hrebeni Západných Tatier. Horskí záchranári sa pokúsili o lokalizáciu jeho mobilného telefónu, tá však nebola úspešná. Turistu, ktorý stratil na hrebeni orientáciu a zišiel na slovenskú stranu, sa podarilo horským záchranárom nájsť až v ústí Račkovej doliny. Strateného Poliaka následne záchranári transportovali do ubytovacieho zariadenia v Liptovskom Hrádku, informovala Horská záchranná služba.

 

V pondelok zasahovali horskí záchranári aj v Nízkych Tatrách. Pomoc potrebovala slovenská turistka, ktorá si poranila nohu. Úraz sa jej stal v teréne nad Srdiečkom. Horskí záchranári jej poranenú končatinu ošetrili a zafixovali. Následne pacientku transportovali na Srdiečko, kde ju odovzdali privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies