Horské priechody hlásia sneh, nutné sú zimné pneumatiky

NETKY.SK • 29 December 2014, 15:10 • 2 min
Horské priechody hlásia sneh, nutné sú zimné pneumatiky

ŽILINA - Na horských priechodoch v Žilinskom kraji hlásia cestári jeden až tri centimetre utlačeného alebo kašovitého snehu a upozorňujú, že sú potrebné zimné pneumatiky.

slovakia

left justify in out

So snehom treba počítať na priechodoch Donovaly, Makov, Huty, Príslop a Fačkov. Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest zasnežené sú aj cesty I/11 medzi Žilinou a Čadcou a hraničnými priechodmi s Poľskom a Českom, I/18 medzi Bytčou a horským priechodom Makov, I/70 medzi Kraľovanmi a Dolným Kubínom, I/59 medzi Dolným Kubínom a Trstenou a tiež rýchlostná cesta R3 medzi Tvrdošínom a Trstenou.

 

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona