Horská previerka s cieľom v Štrbskom Plese pre Finetta

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 18:28 • 2 min
Horská previerka s cieľom v Štrbskom Plese pre Finetta

ŠTRBSKÉ PLESO - Druhá etapa cyklistických pretekov Okolo Slovenska z Banskej Bystrice na Štrbské Pleso (170,1 km) sa vo štvrtok popoludní stala korisťou Taliana Maura Finetta z tímu Unieuro Wilier Trevigiani.

slovakia

left justify in out

Druhý skončil Rus Kiril Pozdňakov (Synergy Baku) a tretí Ukrajinec Vitalij Buts (Kolss). Táto trojica bola súčasťou šesťčlennej skupiny, ktorá prišla do cieľa pod Lyžiarskym oblúkom v Štrbskom Plese s náskokom 1:45 min pred rozdrobeným pelotónom.

V približne 20-člennej skupine, ktorá finišovala za najlepšou šestkou, figurovali aj Slováci Marek Čanecký (Amplatz BMC) a Patrik Tybor (Dukla Banská Bystrica). Informoval o tom oficiálny portál pretekov Okolo Slovenska. Pre tím Unieuro Wilier Trevigiani je to druhé etapové víťazstvo v jubilejnom 60. ročníku pretekov Okolo Slovenska, v stredu sa v Banskej Bystrici tešil Matteo Malucelli.

 

"Ďakujem celému družstvu, lebo všetci dnes jazdili na mňa. Nemal som však najlepší deň a nie som spokojný s 12. miestom. Budeme to ešte skúšať v tíme, aby sme sa v niektorej z etáp dostali na pódium. Konkurencia je zdatná, myslím si, že o prvých troch miestach celkového poradia sa už rozhodlo dnes v Tatrách. Nevzdávame sa však, ešte nás čakajú dve ťažké etapy," uviedol Marek Čanecký po štvrtkovom dojazde v Štrbskom Plese. 

Pre tím Unieuro Wilier Trevigiani je Finettov triumf druhé etapové víťazstvo v jubilejnom 60. ročníku pretekov Okolo Slovenska, v stredu sa v Banskej Bystrici tešil Matteo Malucelli. 

Na štarte v Banskej Bystrici sa vo štvrtok objavilo 127 z pôvodného počtu 144 cyklistov. Očakávaná etapa s piatimi horskými prémiami, ktorá cyklistov zaviedla zo stredného Slovenska do Vysokých Tatier, vyvrcholila náročným stúpaním zo Štrby na Štrbské Pleso. Na jeho začiatku bola vpredu šesťčlenná skupina, k pôvodnej dvojici z úniku Hamisch Schreurs (Klein Constantia), Helmut Trettwer (WSA-Greenlife) sa po vrchárskej prémii v Starom Smokovci pridala štvorica Mauro Finetto (Unieuro), Kiril Pozdňakov (Synergy Baku), Mark Christian (Wiggins) a Vitalij Buts (Kolss). Keď 10 km pred cieľom skupina zvýšila náskok na tri minúty, bolo zrejmé, že z nej vzíde etapový víťaz. V závere v známom tatranskom horskom stredisku mal najviac síl Finetto.

 

V piatok čaká na pelotón na Okolo Slovenska 3. etapa zo Štrbského Plesa do Zuberca na Orave (193,2 km). Bude mať opäť horský charakter, je najdlhšou v programe pretekov a môže ešte výrazne zamiešať poradím na horných priečkach celkovej klasifikácie. 

 

Okolo Slovenska - oficiálne výsledky:


2. etapa (Banská Bystrica - Štrbské Pleso, 170,1 km): 1. Mauro Finetto (Tal.) Unieuro Wilier 4:21:46 h, 2. Kiril Pozdňakov (Rus.) Synergy Baku, 3. Vitalij Buc (Ukr.) Kolss - obaja rovnaký čas ako víťaz, 4. Hamish Schreurs (N. Zél.) Klein Constantia +2 s, 5. Mark Christian (V. Brit.) Team Wiggins +6, 6. Antonio Santoro (Chor.) Meridiana Kamen +1:54 min,... 12. Marek Čanecký, Amplatz BMC +1:56, 23. Patrik Tybor, Dukla Banská Bystrica +1:56, 45. Juraj Bellan, Dukla Banská Bystrica +2:55, 45. Ľuboš Malovec (všetci SR) Slovenská reprezentácia +3:00 

Poradie po 2. etape: 1. Mauro Finetto (Tal.) Unieuro Wilier 7:23:52 h, 2. Vitalij Buc (Ukr.) Kolss, 3. Kiril Pozdňakov (Rus.) Synergy Baku - obaja +9 s, 4. Hamish Schreurs (N. Zél.) Klein Constantia +13, 5. Mark Christian (V. Brit.) Team Wiggins +19, 6. Kévin Pauwels (Belg.) Marlux Napoleon +2:03 min,... 11. Marek Čanecký, Amplatz BMC +2:08, 12. Patrik Tybor, Dukla Banská Bystrica +2:08, 44. Juraj Bellan, Dukla Banská Bystrica +3:03, 46. Ľuboš Malovec (všetci SR) Slovenská reprezentácia +3:13 

Ďalší program 60. ročníka pretekov Okolo Slovenska:


Piatok 10. júna - 3. etapa: Štrbské Pleso - Zuberec (193,2 km)
Sobota 11. júna - 4. etapa: Zuberec - Bojnice (183,7 km)
Nedeľa 12. júna - 5. etapa: Bojnice - Piešťany (121,9 km)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies