Horšia ako Merkelová: Táto europoslankyňa chce do krajín východnej Európy presídliť celé sýrske dediny!

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 18:44 • 2 min
Horšia ako Merkelová: Táto europoslankyňa chce do krajín východnej Európy presídliť celé sýrske dediny!

BERLÍN – Masívne migračné vlny, ktoré každý deň prúdia do Európy, akoby neboli dosť veľký problém. Nemecká europoslankyňa za stranu Zelených Ska Kellerová chce namiesto jednotlivcov či rodín, presídlovať do Európy rovno celé sýrske dediny.

slovakia

left justify in out

Konkrétne do východnej Európy, teda Česko, Poľsko, Maďarsko a Slovensko! Ako uviedla v rozhovore pre Neue Osnabrücker Zeitung, malo by to podľa nej uľahčiť integráciu utečencov, pretože by sa v týchto krajinách necítili osamelí.

 

img

Ska Kellerová

 

Tento názor je veľmi znepokojivý najmä preto, že európski lídri dlhodobo konštatujú, že veľké skupiny sa integrujú omnoho ťažšie ako jednotlivci. Práve koncetrované getá neprispôsobivých cudzincov sužujú napríklad Francúzsko, Veľkú Britániu či Belgicko.

 

Kellerová, ktorá je spolupredsedníčkou frakcie zelených strán v Európskom parlamente, takisto kritizovala krajiny V4 za odmietanie kvót na utečencov.

 

"Tento nápad so sýrskou dedinou je jednou z možností, ktorá by sa dala využiť. Napríklad v prípade, keď utečenci nechcú ísť do niektorej krajiny, pretože v nej nie sú žiadni iní utečenci," vysvelila Kellerová.

 

"Ľudia chodia radi tam, kde už sú ich krajania, to robí integráciu a prijatie jednoduchším," dodala. Zelená europoslankyňa sa tiež vyjadrila za zmenšenie Európskej komisie, jej postupnú premenu na európsku vládu a proti plánovanému posilneniu Únie vo vojenskej oblasti.

 

Neochota Česka a ďalších stredoeurópskych štátov prijímať migrantov je podľa nej v rozpore s právom Európskej únie. Európska komisia začala minulý týždeň konanie voči Česku, Poľsku a Maďarsku kvôli neplneniu programu prerozdeľovania migrantov nachádzajúcich sa v Taliansku a Grécku.

 

Počet nelegálnych utečencov prichádzajúcich do Európy sa od začiatku vypuknutia migračnej krízy blíži k dvom miliónom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona