Horor na palube, rakúske lietadlo prepadli pred odletom z Albánska!

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 06:21 • 2 min
Horor na palube, rakúske lietadlo prepadli pred odletom z Albánska!

TIRANA/VIEDEŇ - Letisko v hlavnom meste Albánska, Tirane, sa stalo dejiskom kuriózneho incidentu. Lietadlo tu prepadli chvíľu pred odletom!

slovakia

left justify in out

Lietadlo rakúskej spoločnosti Austrian Airlines včera zažilo nebývalý incident. Tesne pred tým, ako malo z albánskeho hlavného mesta Tirana odletieť do Viedne, ho prepadla pätica ozbrojených maskovaných mužov. Na palube Airbusu v tom čase sedelo 134 ľudí, nikto však neutrpel žiadne zranenia.

 

img

 

Cieľom prepadu bol veľký finančný obnos, ktorý lietadlo prevážalo v batožinovom priestore. Útočníci išli na istotu a odniesli si čiastku vo výške dvoch až desiatich miliónov eur. Počas policajnej akcie prišiel jeden zo zločincov o život. Mala ho zastreliť polícia počas úteku, avšak špekuluje sa o tom, že ho zastrelili jeho spolupáchatelia, nakoľko ako jediný z nich nemal na tvári masku. Polícia u neho našla samopal, niekoľko zásobníkov a granát.

 

Ako uvádza taliansky denník Corriere della Serra, útočníci sa na vzletovú dráhu dostali po tom, čo sa vydávali za colníkov. Prešli cez vstup pre hasičov. Štyria z pôvodne piatich páchateľov sú stále na úteku a intenzívne po nich pátra polícia.

 

img

 

Lietadlo po niekoľkohodinovom meškaní odletelo do Viedne, kde úspešne pristálo o 19:18h. Podľa hovorkyne Austrian Airlines, spoločnosť po tomto incidente okamžite pristúpila k zmene a na trase Tirana-Viedeň už nebude možné prevážať žiaden vzácny náklad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies