Horor na krikete: Ozbrojený muž na motorke zabil piatich hráčov

NETKY.SK • 24 Január 2014, 09:53 • 2 min
Horor na krikete: Ozbrojený muž na motorke zabil piatich hráčov

KÁBUL - Ozbrojený muž na motocykli spustil vo východnom Afganistane streľbu na skupinu miestnych kriketových hráčov počas zápasu a piatich z nich zabil. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP, ktorá sa odvolávala na hovorcu provincie.

slovakia

left justify in out

Hovorca spresnil, že k útoku došlo vo štvrtok v okrese Alinghar v provincii Laghmán a útočník z miesta činu ušiel. K zodpovednosti za násilný čin sa zatiaľ nikto neprihlásil, avšak hovorca ho pripísal Talibanu. Keď toto fundamentalistické hnutie vládlo krajine, prísne obmedzovalo športové podujatia a verejné slávnosti.

Afganský prezident Hámid Karzaj vydal vyhlásenie odsudzujúce útok na hráčov kriketu.  V juhoafganskej provincii Helmand tiež došlo ku krvavému násiliu: tamojší hovorca oznámil, že polícia našla vo štvrtok neskoro večer telo zabitého novinára Núra Ahmada Núrího.

Hovorca provincie dodal, že 30-ročného Núrího, ktorý pracoval pre miestnu rozhlasovú stanicu Radio Busd, v ten deň už skôr uniesli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona