Horor na horskej dráhe: Pri zrážke vozíkov sa vážne zranili štyria ľudia

NETKY.SK • 3 Jún 2015, 12:40 • 2 min
Horor na horskej dráhe: Pri zrážke vozíkov sa vážne zranili štyria ľudia

LONDÝN - Vážne následky mala dnes popoludní zrážka dvoch vozňov na horskej dráhe v britskom zábavnom parku Alton Towers, 240 kilometrov severne od Londýna. Vozeň so 16 cestujúcimi sa na atrakcii nazvanej Smiler zrazil za jazdy s prázdnym stojacim vozňom a štyria z cestujúcich utrpeli vážne zranenia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na záchrannú službu. Podľa nej zasahovali na mieste štyri jej sanitky a letecká záchranná služba s lekárom-traumatológom. Hovorca záchrannej služby povedal, že "je tam 16 zranených vo vozni Smileru, ktorí potrebujú ošetrenie, štyria z nich majú vážne zranenia".

 

 

Horská dráha Smiler je označovaná za vôbec prvú horskú dráhu no svete so 14 slučkami, vozeň na nej môže dosiahnuť rýchlosť až 85 kilometrov za hodinu. Otvorili ju v máji 2013, s dvojmesačným meškaním oproti plánu, po sérii problémov.

 

Zábavný park Alton Towers patrí podľa agentúry AP k najobľúbenejším turistickým atrakciám v Británii.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies