Horor na dovolenke: Slon usmrtil svojho vodcu a s turistami na chrbte ušiel do džungle

NETKY.SK • 26 August 2015, 13:55 • 2 min
Horor na dovolenke: Slon usmrtil svojho vodcu a s turistami na chrbte ušiel do džungle

BANGKOK - Slon dnes na severe Thajska usmrtil svojho vodcu, tzv. mahuta, a následne ušiel s tromi čínskymi turistami na chrbte, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie thajskej polície.

slovakia

left justify in out

Sloní samec sa asi po 20-minútovej jazde v džungli v severothajskej provincii Čiang Mai rozzúril, svojho vodcu napadol a vzápätí usmrtil.

"Muž začal ako mahut pracovať len pred tromi dňami, preto ho slon ešte dobre nepoznal," uviedol miestny policajný plukovník. Samotné zviera našli o tri hodiny neskôr. Čínskym turistom sa podarilo na jeho chrbte dovtedy udržať.

 

"Turistov sme zachránili, pričom neutrpeli nijaké fyzické zranenia, boli len trochu vystrašení," dodal plukovník.

 

Podľa Edwina Wieka z Nadácie priateľov prírody Thajska (WFFT) dopyt po turistických výletoch na slonoch v poslednom období v krajine prudko vzrástol.

"Výsledkom toho je, že slony pracujú od pol deviatej rána až do západu slnka, a to bez prestávok," povedal Wiek. K podobným incidentom podľa neho bude aj naďalej dochádzať, pokiaľ sa podmienky práce slonov výrazne nezlepšia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies