Horolezec zahynul počas lezenia v Zádielskej tiesňave

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 15:45 • 2 min
Horolezec zahynul počas lezenia v Zádielskej tiesňave

ZÁDIEL - Na pomoc horolezcovi z Rožňavy smerovali v piatok (10.5.) do Zádielskej tiesňavy hasiči a zdravotní záchranári. Muža sa im však po príchode na miesto tragédie už zachrániť nepodarilo.

slovakia

left justify in out

K záchrannej akcii došlo v piatok podvečer, informoval TASR Peter Vidašič z hasičskej stanice v Moldave nad Bodvou. Hasiči najprv získali informáciu, že v Zádielskej tiesňave sa nachádza zranený horolezec, ktorého treba evakuovať k vozidlu zdravotných záchranárov.

"Po príchode na odstavné parkovisko pred Zádielskou tiesňavou sme sa dozvedeli, že horolezec vo veku 43 rokov je už mŕtvy, jeho telo sa nachádza v približne 200-metrovej výške a je potrebné evakuovať ho z daného miesta lezeckou technikou," priblížil Vidašič.

Hasiči sa následne pod skalu, kde sa mal nachádzať nebohý horolezec, presunuli terénnym autom spolu s lekárom. "Po výstupe sme spoločne so skupinou horolezcov začali s evakuáciou mŕtveho do doliny na prístupovú cestu. Celá lezecká činnosť bola ťažká pre padajúce balvany z výšky. Nebohého sme evakuovali na cestu asi po hodine a pol, kde privolaný lekár skonštatoval úmrtie," konkretizoval Vidašič.

Telo nebohého horolezca si následne po jeho prevoze na parkovisko pred Zádielskou tiesňavou prebrala pohrebná služba. Vyšetrovaním okolností jeho úmrtia sa zaoberá polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona