Horný chce viac stavať na Skaličanoch, ktorí postúpili do FL

NETKY.SK • 13 November 2015, 13:15 • 2 min
Horný chce viac stavať na Skaličanoch, ktorí postúpili do FL

SKALICA - MFK Skalica naplno nezabodoval vo Fortuna lige už štrnásť stretnutí a staronový tréner jeho futbalistov Štefan Horný vie, že bez zmien to nepôjde k lepšiemu.

slovakia

left justify in out

"Otec skalického futbalu", ako 58-ročného rodáka z Kútov na Záhorí prezývajú, mieni dať na trávniku viac priestoru hráčom, ktorí sa v minulej sezóne podieľali na historickom postupe MFK do najvyššej slovenskej súťaže.

 

"Určite chcem, aby nastupovali chlapci, čo postúpili do I. ligy. Nielen traja - Pavol Majerník, Roman Konečný a možno Ľubomír Ulrich. Dosiaľ hralo sedem nových a tri staré tváre. Po novom to niekedy bude päť a päť, šesť - štyri či naopak. Ide o zložitú otázku, lebo zakaždým sa musím trafiť do zostavy. Na tréningu to vyzerá fajn, príde zápas a výkon je zlý. Potrebujeme dobrú športovú formu, srdce, snahu pobiť sa o tri body. Na to treba kvalitnú defenzívu a iskru do duelu. Verím, že cez túto reprezentačnú prestávku sa mužstvo podvihne," poznamenal Horný v rozhovore pre oficiálnu internetovú stránku skalického klubu.

 

Štefan Horný sa po skončení uplynulého ročníka s vedením MFK nedohodol na novej zmluve, taktovku po ňom prebral Čech Aleš Křeček. Od 15. kola FL 2015/2016 sa však na skalickú lavičku vrátil opäť Horný. "Určite by bolo lepšie, keby som bol s tímom od prvého kola. Myslím si, že by sme sa momentálne nachádzali v inej situácii. Mužstvo sa dostalo do krízy, padla naňho deka. Mojou výhodou je, že chalanov poznám a dúfam, že sa vydáme správnym smerom. Vo svojom veku už nepociťujem ani tlak. Teším sa na vystúpenia," pokračoval na webe mfkskalica.sk niekdajší kouč Prešova, Petržalky, Banskej Bystrice, Zlatých Moraviec či Dunajskej Stredy.

 

Jeho druhý príchod do Skalice sa stal vzpruhou pre miestnych fanúšikov. "Teší ma to. Mám pocit, akoby som odišiel včera. Za tie roky som tu zanechal nejakú stopu. Postup zo štvrtej najvyššej súťaže do I. ligy sa nerodil ľahko. Bez priaznivcov sa nedá hrať. V predchádzajúcej sezóne chodili na výjazdy autobusy s podporovateľmi. Som rád, že nezabudli. Nebolo mnoho času zvítať sa so starými známymi. Dostal som odkazy, považujem ich za vďaku, že som v Skalici niečo odviedol. Fanúšikovia sú verní, ale chápem, že aktuálne aj nespokojní. Som presvedčený, že na nich čakajú veselšie piatky, soboty či nedele. Vždy boli pozitívom, po záverečnom hvizde zostali, podali si ruky," doplnil Štefan Horný.

 

V Skalici sa pracuje tiež na prestavbe štadióna, vo štvrtok sa začalo s budovaním šatní v bývalom podchode pod hlavnou budovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies