Hornorakúski kriminalisti zadržali hľadaného vraha taxikárky

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 06:42 • 2 min
Hornorakúski kriminalisti zadržali hľadaného vraha taxikárky

VIEDEŇ/LINZ - Vďaka spolupráci verejnosti sa hornorakúskym kriminalistom podarilo zadržať vraha taxikárky iba niekoľko hodín po zverejnení jeho identity a fotografií.

slovakia

left justify in out

Hľadaný rakúsky občan Erwin Kralj (46) sa pod vlastným menom ubytoval v hoteli v meste Wels, kde ho jedna zo zamestnankýň spoznala a informovala o svojom podozrení políciu. Páchateľ pri zadržaní nekládol odpor. Ako vyplýva z jeho výpovedí, v ktorých sa k činu fakticky priznal, išlo o chladnokrvne naplánovanú lúpežnú vraždu, výber obete zločinu bol však náhodný.

 

Recidivistovi bolo podľa vlastných slov jedno, či pôjde o muža alebo ženu, išlo mu o peniaze. Rozhodujúcim faktorom bolo podľa neho mimoriadne pekné motorové vozidlo, ktoré mala 56-ročná taxikárka.

 

Prokuratúra i polícia pôvodne varovali verejnosť iba vágne pred nebezpečnosťou hľadanej osoby, medzičasom však rakúske médiá informovali, že Erwin Kralj nevraždil po prvý raz. Už ako 22-ročný pripravil o život svoju vtedajšiu priateľku a po odpykaní si trestu sa do stretu so zákonom dostal opäť. Na slobodu ho prepustili iba vo februári 2015.

 

Páchateľ sa nechal taxikárkou zviezť z Hlavnej železničnej stanice v Linzi do Gunskirchenu, kde došlo k zločinu.

 

Políciu alarmoval ešte v priebehu osudnej noci zamestnávateľ 56-ročnej obete, a to po tom, čo sa po ceste z Hlavnej železničnej stanice v Linzi do Welsu taxikárka viac neohlásila.

 

Vozidlo s ubodanou ženou sa podarilo v utorok v skorých ranných hodinách nájsť na parkovisku záhradného centra v Gunskirchene v spomínanom hornorakúskom okrese. Okolie následne prehľadali policajní psovodi; našli pánsku bundu, ktorá neskôr zrejme pomohla pri identifikácii podozrivého. Zaistili aj nôž, ktorý bol pravdepodobne vražednou zbraňou.

 

Žena, ako potvrdili predbežné výsledky nariadenej súdnej pitvy, skonala na následky početných bodných a rezných zranení.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies