Hornets Košice myslia na finále a stabilizáciu klubu

NETKY.SK • 25 September 2018, 10:05 • 2 min
Hornets Košice myslia na finále a stabilizáciu klubu

KOŠICE - Počas posledného septembrového víkendu je na programe ďalší ročník Slovenského pohára vo vodnom póle.

slovakia

left justify in out

 Obhajca prvenstva ŠK Hornets Košice bude mať opäť vysoké ambície a latku nechce podliezať ani v dlhodobej extraligovej sezóne.

"Uvidíme, ako sa vyvinie sezóna, ale myslíme na finále," poznamenal športový riaditeľ a hlavný tréner "sršňov" Karol Bačo mladší.

Pohárový víkend bude už tradične predzvesťou začínajúcej sa extraligovej sezóny. Košickí Hornets do nej vstúpia s vysokými ambíciami. "Ja by som bol isto rád, keby sme si znova zahrali finále slovenskej extraligy, hoci do mája je veľmi ďaleko. To sú moje ciele a myslím si, že sa s nimi stotožnia aj chlapci. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať sezóna, a ako to bude vyzerať aj okolo starších hráčov, ktorí už majú aj pracovné povinnosti. Aj na konci minulej sezóny bolo badať, že je toho na nich už veľa. Múdrejší budeme v priebehu sezóny," uviedol Bačo.

V kádri "sršňov" nastalo viacero zmien, tím je však už stabilizovaný a pripravený na sezónu. "V tíme nepokračujú Petr Markoch, Vladimir Voitenko ani Adam Mitruk. Od Modrých Drakov prišiel Miroslav Mikloda a namierené k nám má aj Martin Palaščák. V bránke zostali Tomáš Hoferica s Martinom Laciakom. Dlhodobejšie sa dáva dokopy Štefan Hrehor, jeho problémy s chrbtom neprestávali, takže sa v prvej polovici sezóny budeme opierať o výkony dvojice Hoferica - Laciak. Pokračuje aj Vlado Kryvolapov," prezradil Bačo.

Okrem športových ambícií sa v klube hovorí aj o snahe stabilizovať ho po ekonomickej stránke. "V prvom rade bude našou úlohou stabilizovať klub a samotné fungovanie, pretože vidíme, ako dopadli iné kluby v iných športoch, ktoré mali ďaleko vyššie rozpočty. Prioritou bude stabilizácia ekonomickej situácie klubu a po športovej stránke sa pokúsiť o čo najlepšie výsledky. Bol by som rád, keby sa nám podarilo hrať finálový duel domáceho pohára a mužskej vodnopólovej extraligy," dodal Bačo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona