Horná komora v Británii schválila zákon o homosexuálnych manželstvách

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 07:55 • 2 min
Horná komora v Británii schválila zákon o homosexuálnych manželstvách

LONDÝN - Horná komora britského parlamentu v pondelok schválila návrh legislatívy, ktorá povoľuje uzatváranie homosexuálnych manželstiev v Anglicku a Walese.

slovakia

left justify in out

Návrh zákona Snemovňa lordov poslala späť do dolnej komory, ktorej poslanci musia ešte prerokovať zmeny navrhované vládou, čo by malo prebehnúť bez problémov. Až potom sa návrh stane zákonom, pričom platiť začne od budúceho roku a páry rovnakého pohlavia sa budú môcť sobášiť civilne aj cirkevne. Povinnosť uzatvárať manželstvá pre osoby rovnakého pohlavia sa nebude týkať anglikánskej cirkvi. Ostatné náboženské spolky pritom takisto budú môcť požiadať o udelenie výnimky. Britské homosexuálne páry môžu uzatvárať civilné partnerstvá už od roku 2005. V porovnaní s klasickými manželstvami majú pritom z legálneho hľadiska identické práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies