Horn a Kolín prišli o rekordnú sériu, Pekaríkova Hertha prvýkrát vyhrala

NETKY.SK • 25 September 2014, 09:21 • 2 min
Horn a Kolín prišli o rekordnú sériu, Pekaríkova Hertha prvýkrát vyhrala

BERLÍN - Futbalisti Borussie Dortmund nečakane zakopli v stredajšom dueli 5. kola nemeckej bundesligy, keď na domácom trávniku iba remizovali s dovtedy posledným tímom súťaže Stuttgartom 2:2. Účastník Ligy majstrov bol po dvoch presných zásahoch Daniela Didaviho dokonca blízko prehry, no Pierre-Emerick Aubameyang a Ciro Immobile zachránili svojimi gólmi pre Borussiu aspoň bod.

slovakia

left justify in out

Vo zvyšných štyroch dueloch sa zrodili víťazstvá domácich tímov 1:0. Hertha Berlín v základnej zostave so slovenským reprezentačným obrancom Petrom Pekaríkom si poradila s Wolsfburgom vďaka gólu Salomona Kaloua a mohla sa tak tešiť z prvého víťazstva v sezóne. Hannover zdolal Kolín gólom Španiela Joselua zo 6. minúty a obral tak hostí a ich brankára Tima Horna o dlhú sériu bez inkasovaného gólu. Dvadsaťjedenročný Horn ako prvý brankár v histórii bundesligy nedostal gól v úvodných štyroch zápasoch sezóny, vrátane duelov Nemeckého pohára a nemeckej reprezentácie do 21 rokov držal čisté konto 636 minút v rade.

 

Zápas Bayer Leverkusen - FC Augsburg (1:0) sa dohrával s menším oneskorením. V 38. minúte ho musel totiž hlavný rozhodca prerušiť pred silný dážď. Po sedemminútovej prestávke, počas ktorej mužstvá zamierili do šatní, sa pokračovalo v hre.
      
sumáre - 5. kolo:
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 2:2 (0:0)
Góly: 73. Aubameyang, 86. Immobile - 48. a 68. Didavi
      
Bor. Mönchengladbach - Hamburger SV 1:0 (1:0)
Gól: 25. Kruse
      
Hannover 96 - 1. FC Kolín 1:0 (1:0)
Gól: 6. Joselu
      
Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1:0 (1:0)
Gól: 35. Kalou
/za domácich P. Pekarík hral celý zápas/
      
Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1:0 (1:0)
Gól: 33. Son



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies