Horiaci tanker hasili z lodí i vrtuľníkov

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 10:18 • 2 min
Horiaci tanker hasili z lodí i vrtuľníkov

MOSKVA/BAKU - V Kaspickom mori začal horieť ruský ropný tanker, pričom zahynul jeden z členov posádky. Oznámilo to v sobotu Rádio Slobodná Európa s odvolaním sa na správy ruských médií. Príčina vzniku požiaru, ku ktorému došlo v turkménskych teritoriálnych vodách, nie je známa. Na likvidáciu plameňov nasadili hasičské člny i vrtuľníky.

slovakia

left justify in out

Z horiaceho plavidla Palflot-2 evakuovali desiatich členov rusko-kazašskej posádky, ktorých previezli loďou do najbližšieho prístavu Astrachán. Podľa televízie RT prišiel následkom požiaru o život lodný mechanik, údajne občan Kazachstanu.

 

Tanker podľa tvrdení ruských úradov neprepravoval žiadne ropné produkty.

 

V Kaspickom mori sa nachádzajú jedny z najväčších svetových zásob ropy a zemného plynu. Snahy o vybudovanie podmorských ropovodov, ktoré by znížili závislosť na používaní tankerov, však zatiaľ stroskotávajú na vzájomných sporoch piatich štátov nachádzajúcich sa na pobreží tohto mora. Nezhody sa týkajú vzájomne nezlučiteľných nárokov na vlastníctvo úsekov morského dna.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies