Horiaca planéta Zem má poukázať na nečinnosť v oblasti zmeny klímy

NETKY.SK • 27 Február 2020, 7:51 • 2 min
Horiaca planéta Zem má poukázať na nečinnosť v oblasti zmeny klímy

BRATISLAVA - Organizácia Greenpeace Slovensko postavila v dnešných ranných hodinách pred Bratislavský hrad horiacu planétu Zem. Chcela tak upozorniť na dôležitosť v spojitosti s ochranou pred klimatickou krízou.

slovakia

left justify in out

Nebezpečenstvo z nečinnosti

Zmena klímy je podľa Greenpeace jednou z najväčších hrozieb aj na Slovensku. Prognózy slovenských vedeckých inštitúcií poukazujú na nebezpečenstvo, ktoré vyplýva z neriešenia problémov klimatickej krízy, uviedla programová riaditeľka Greenpeace Katarína Juríková.

 

"Čím dlhšie budeme odkladať nevyhnutné opatrenia na boj s klimatickou zmenou, tým sa stanú zložitejšie a nákladnejšie. Čo je však horšie, tým budú jej následky nenapraviteľnejšie," povedala.

 

img

 

Katastrofálne predpovede

Bezpečná hranica oteplenia je podľa medzivládneho panela OSN pre klimatickú zmenu 1,5 stupňa Celzia. "Pri súčasnom nastavení smeruje trend oteplenia podľa odhadov o tri stupne Celzia do roku 2100. Takéto oteplenie by prinieslo katastrofálne následky pre celú planétu a život na nej," konštatuje Greenpeace.

 

img

 

Politická vôľa

Juríková podotkla, že vedci a vedkyne si už svoju úlohu splnili, teraz Slovensko potrebuje politickú vôľu a podporu riešení zameraných na pomoc prírode a ľuďom. Greeenpeace tvrdí, že k opatreniam na ochranu klímy patrí najmä výrazné zníženie emisií skleníkových plynov a dosiahnutie uhlíkovej neutrality. 

 

img

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona