Hopmanov pohár: Ukrajinci postúpili do finále

NETKY.SK • 7 Január 2016, 08:55 • 2 min
Hopmanov pohár: Ukrajinci postúpili do finále

PERTH - Ukrajinskí tenisti druhý raz v histórii postúpili do finále Hopmanovho pohára miešaných reprezentačných družstiev, postarali sa o to Elina Svitolinová a Alexandr Dolgopolov Na tvrdom povrchu v austrálskom Perthe vo štvrtok zdolali aj svojho tretieho súpera v základnej A-skupine, nad "zlatým" výberom domácej Austrálie vedú po dvojhrách nezvratne 2:0.

slovakia

left justify in out

Svitolinová najskôr dotiahla do víťazného konca aj svoj tretí singlový súboj na podujatí, keď ju nedokázala zastaviť ani bratislavská rodáčka v austrálskych farbách Jarmila Wolfeová, pred vydajom Gajdošová. Ukrajinka zvíťazila dvakrát 6:3 a v Perthe je v individuálnom vystúpení bez straty setu. Druhý a rozhodujúci bod pridal Dolgopolov triumfom 4:6, 6:3, 6:4 v trojsetovej bitke s lúčiacou sa domácou legendou Lleytonom Hewittom. Aj on je na turnaji zatiaľ nezdolaný. Na tom, že sa Ukrajinci predstavia v sobotňajšom finále, už nemôže nič zmeniť ani výsledok záverečnej miešanej štvorhry.
Ukrajinskí tenisti boli vo finále Hopman Cupu 1995, súrodenecká dvojica Andrej a Natalia Medvedevovci vtedy podľahli Borisovi Beckerovi s Anke Huberovou 0:2, miešaná štvorhra sa už nekonala.

Výsledky štvrtkových stretnutí na Hopmanovom pohári miešaných tenisových reprezentačných družstiev na tvrdom povrchu v austrálskom Perthe:

A-skupina:
"zlatá" Austrália - Ukrajina 0:2 po dvojhrách
Jarmila Wolfeová - Elina Svitolinová 3:6, 3:6
Lleyton Hewitt - Alexandr Dolgopolov 6:4, 3:6, 4:6

 

zostávajúci program:
Jarmila Wolfeová, Lleyton Hewitt - Elina Svitolinová, Alexandr Dolgopolov

Zostávajúci štvrtkový program
A-skupina
Česko - USA (10.30)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona