Hopmanov pohár opäť bude bez Slovákov

NETKY.SK • 16 September 2015, 13:52 • 2 min
Hopmanov pohár opäť bude bez Slovákov

PERTH - Slovenskí tenisoví reprezentanti, konkrétne vtedy Dominik Hrbatý a Dominika Cibulková, triumfovali na Hopmanovom pohári miešaných družstiev v austrálskom Perthe v sezóne 2009, odvtedy SR na týchto "pozývacích" MS svojho typu pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) chýba a bude absentovať ešte dlhšie.

slovakia

left justify in out

Organizátori oznámili na webe podujatia prvé dve konkrétne družstvá na 3. - 9. január 2016 a zároveň prezradili, ktoré krajiny sa ešte predstavia. Novinkou je, že hostitelia postavia až dva tandemy - "zlatý" (Lleyton Hewitt a Casey Dellacquová) a "zelený" (hráčov zverejnia neskôr). Veľkú Britániu budú reprezentovať Andy Murray a Heather Watsonová.

V prvej štvorčlennej skupine si o postup do finále zahrajú Briti, Francúzi, Nemci a "zelení" Austrálčania, v druhej budú "zlatí" Austrálčania, Američania, Ukrajinci a Česi. Trofej nebudú obhajovať Poliaci.

Hrať sa bude na tvrdom povrchu v Perth Arene s diváckou kapacitou 15 500 miest. Slovensko okrem sezóny 2009 triumfovalo aj v rokoch 1998 (Karol Kučera, Karina Cíleková-Habšudová) a 2005 (Dominik Hrbatý, Daniela Hantuchová), na ročníku 2004 Kučera a Hantuchová neuspeli vo finále. Na prvej edícii v sezóne 1989 sa radoval terajší daviscupový kapitán SR Miloslav Mečíř s Češkou Helenou Sukovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies