Hopmanov pohár: Francúzi zobrali Austrálčanom nádej

NETKY.SK • 7 Január 2015, 17:32 • 2 min
Hopmanov pohár: Francúzi zobrali Austrálčanom nádej

PERTH - Francúzski tenisoví reprezentanti Alizé Cornetová a Benoit Paire zvíťazili v záverečnom druhom stretnutí stredajšieho programu 27. ročníka Hopmanovho pohára miešaných družstiev na tvrdom povrchu v Perthe v základnej B-skupine nad domácimi Austrálčanmi Casey Dellacquovou a Marinkom Matosevicom 2:1.

slovakia

left justify in out

Trofej obhajujúce Francúzsko stále má šancu na postup do sobotňajšieho finále, Austrália ju už stratila.

 

Francúzov poslala do vedenia Cornetová, ktorá zdolala Dellacquovú 4:6, 7:5, 6:1. Následne síce Paire nestačil na Matosevica (6:2, 4:6, 2:6), ale "galský kohút" sa presadil v rozhodujúcom mixe - 7:6 (3), 7:5. Podľa pravidiel podujatia, ktoré sú zverejnené na jeho webe, v prípade bodovej rovnosti rozhoduje vyšší počet jednotlivých zápasových úspechov (potom percentáž setov a po nej percentáž gemov), vzájomný duel je až štvrtým kritériom. 

 

Paire štartuje namiesto pôvodne avizovaného člena vlaňajšej víťaznej zostavy Jo-Wilfrieda Tsongu, ten práve v stredu zo zdravotných dôvodov zrušil svoj štart aj na melbournských grandslamových Australian Open. Matosevic v utorok prehral v 1. kole na turnaji ATP v Brisbane a stihol sa presunúť na výpomoc, keďže Matthew Ebden, náhradník za tiež indisponovaného Nicka Kyrgiosa, si v nedeľu zranil ľavé lýtko (v mixe potom namiesto neho hral Ben Mitchell). 

 

V úvodnom pondelňajšom stretnutí v rovnakej skupine Poliaci Agnieszka Radwanská a Jerzy Janowicz zvíťazili nad Britmi Heather Watsonovou a Andym Murraym 2:1 a smerujú do finále. Poliakov poslala do vedenia A. Radwanská. Zverenkyňa Martiny Navrátilovej prekonala Watsonovú hladko 6:3, 6:1. Britom potom udržal nádej úradujúci olympijský šampión z Londýna 2012 Murray zdolaním Janowicza 6:2, 6:4. Poliaci však odpovedali úspechom v rozhodujúcom mixe - dvakrát 6:4. Majú dva triumfy z rovnakého počtu vystúpení na týchto MS 2015 svojho typu pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). 

 

Hopmanov pohár miešaných tenisových reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe (4. - 10. januára): 

Súhrn výsledkov - streda: 

B-skupina: 

POĽSKO - VEĽKÁ BRITÁNIA 2:1 
Agnieszka Radwanská - Heather Watsonová 6:3, 6:1 
Jerzy Janowicz - Andy Murray 2:6, 4:6 
Agnieszka Radwanská, Jerzy Janowicz - Heather Watsonová, Andy Murray 6:4, 6:4 

AUSTRÁLIA - FRANCÚZSKO 1:2 
Casey Dellacquová - Alizé Cornetová 6:4, 5:7, 1:6 
Marinko Matosevic - Benoit Paire 2:6, 6:4, 6:2 
Casey Dellacquová, Marinko Matosevic - Alizé Cornetová, Benoit Paire 6:7 (3), 5:7 

Štvrtkový program (časy sú v SEČ): 
A-skupina: Kanada - Taliansko (3.00), Česko - USA (10.30)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies