Hopkins sa v 49 rokoch pokúsi zaskočiť obávaného Kovaľova

NETKY.SK • 7 November 2014, 08:05 • 2 min
Hopkins sa v 49 rokoch pokúsi zaskočiť obávaného Kovaľova

ATLANTIC CITY - Američan Bernard Hopkins a Rus Sergej Kovaľov sa v sobotu stretnú v boxerskom unifikačnom súboji v poloťažkej váhe.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdeväťročný Hopkins bude obhajovať opasky verzií IBF a WBA, kým o 18 rokov mladší Kovaľov nastúpi do duelu ako držiteľ titulu organizácie WBO. V aréne Boardwalk Hall v Atlantic City sa teda rozhodne o šampiónovi troch zo štyroch najprestížnejších boxerských organizácií v spomenutej hmotnostnej kategórii.

Bernard Hopkins si svojou nevídanou dlhovekosťou vyslúžil označenie “mimozemšťan”. Je najstarším profesionálnym pästiarom, ktorý sa stal majstrom sveta. Rekord Georga Foremana prekonal v máji 2011 po triumfe nad Jeanom Pascalom. Podarilo sa mu to vo veku 46 rokov, štyri mesiace a šesť dní. Rodák z Philadelphie túto hranicu opäť posunul v marci 2013, keď ako 48-ročný zdolal Tavorisa Clouda. V októbri toho istého roka po víťazstve nad Karom Muratom vytvoril rekord pre najstaršieho boxera, ktorý titul majstra sveta obhájil. Vo svojom zatiaľ poslednom zápase 19. apríla 2014 si poradil s premožiteľom Slováka Tomáša “Kida” Kovácsa Kazachom Beibutom Šumenovovom a do svojej zbierky pridal ďalší primát. Je najstarším boxerom, ktorý unifikoval opasky v jednej hmotnostnej kategórii. 

 

“Kovaľov uvidí obrovský rozdiel medzi mnou a všetkými jeho predchádzajúcimi súpermi. Narodil sa v 1983, ja som prvý raz boxoval v 1988. Zažil som všetko, o čom si on môže len domýšľať. Ôsmeho novembra ho čakajú desaťkrát horšie veci, než si vie predstaviť,” vyhlásil B-Hop, ktorý v roku 1997 zdolal súčasného Kovaľovovho trénera Johna Davida Jacksona. 

 

Obávaný Sergej Kovaľov pochádza z Čeľabinsku, ale v súčasnosti sídli na Floride. V profiringu má na konte 25 výhier, žiadnu prehru a jednu remízu. Je známy devastačným účinkom svojich úderov, 23 duelov ukončil pred časovým limitom. V roku 2011 na následky súboja s ním zomrel jeho krajan Roman Simakov. 

“Ak bude Hopkins používať nekalé praktiky, budem musieť aj ja. Chcem bojovať čisto, ale ktovie, čo sa stane ôsmeho novembra. Bude to zaujímavé, veľmi zaujímavé. Ak vyhrám, ringový rozhodca zdvihne moju ruku. Ak prehrám… Ja neprehrám,” citoval “Krushera” špecializovaný portál Bad Left Hook. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies