Hopkins oslávil päťdesiatku, ako darček chce titul

NETKY.SK • 16 Január 2015, 16:51 • 2 min
Hopkins oslávil päťdesiatku, ako darček chce titul

PHILADELPHIA - Jeho boxerská kariéra by vydala za dvoch, Američan Bernard Hopkins však má aj v päťdesiatke len tie najvyššie ambície.

slovakia

left justify in out

Rodák z Philadelphie oslávil jubileum vo štvrtok 15. januára. "Chcem jeden súboj vo veku 50 rokov. Musí to byť významné, ideálne titulový zápas. Chcel by som to stihnúť do júna," povedal "mimozemšťan" pre ESPN.

 

"Neukončil som kariéru, v roku 2015 chcem opäť písať históriu. Dokážem, že vek je iba číslo," pokračoval B-Hop a vyhlásil, že si nič nemieni uľahčovať: "Mám v sebe príliš hrdosti na to, aby som pristúpil na bezvýznamný duel. Nikomu nebudem robiť klauna. Nemusím, no chcem udržať nás veteránov relevantných. Uvedomujem si, že to nepôjde večne." 

 

Vo svojom zatiaľ poslednom vystúpení v ringu prišiel Bernard Hopkins o opasky šampióna poloťažkej váhy vo verziách IBF a WBA, ktoré získal jeho premožiteľ Sergej Kovaľov. "Neľutujem to, šampióni by sa nemali vyhýbať jeden druhému," ohliadol sa americký pästiar. Nevzdáva sa, ešte raz sa chce pobiť o titul majstra sveta. Je ochotný zhodiť na váhe a boxovať v superstrednej hmotnostnej kategórii. 

 

"V mojom veku na takejto úrovni ešte nikto neboxoval. Vidina ďalšieho míľnika mi dodáva energiu. Už veľakrát som dokázal historické veci. Som od toho závislý," podotkol Bernard Hopkins. V takmer 30-ročnej elitnej kariére sa stal majstrom sveta v strednej i poloťažkej divízii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies