Hongkonský regulátor: Mnohé ICO sú podvody

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 13:30 • 2 min
Hongkonský regulátor: Mnohé ICO sú podvody

HONGKONG – Regulačné orgány v Hongkongu sú skeptické voči investíciám týkajúcich sa počiatočnej ponuky mincí (ICO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Julia Leungová, zástupkyňa riaditeľa Hongkonskej komisie pre cenné papiere a futures (SFC), znova upozornila verejnosť na aktivity súvisiace so získavaním finančných prostriedkov spojené s ICO.

 

"Uznávame, že inovatívne technológie, ako napríklad blockchain, majú potenciál zlepšiť efektivitu a finančné začlenenie, to však nikoho neoprávňuje k tomu, aby získaval finančné prostriedky od verejnosti v rozpore so zákonmi," povedala Leungová.

 

Stretli ste sa na Slovensku s podvodnou ICO ponukou? Napíšte nám Vaše skúsenosti na redakcia@netky.sk! Tejto téme sa budeme venovať v osobitnom článku! 

 

img

 

Zároveň vyjadrila znepokojenie nad tým, že aj keď sa mnohé projekty vydávajú za blockchain technológiu, mnohé ICO v skutočnosti nemusia ponúkať žiadne inovácie a môžu predstavovať pre investorov značné riziko.

 

"Ďalším problémom je, že mnohé z týchto aktivít sú pochybné, ak nie úplne podvodné. Emitenti sa snažia uniknúť kontrole polície alebo regulačných úradov tým, že povaha a štruktúra ich krypto aktív je medzinárodná," uviedla Leungová.

 

img

 

Tieto vyjadrenia prichádzajú len niekoľko týždňov po tom, ako regulačné orgány v Hongkongu zastavili ICO projekt, ktorý ponúkal neregistrované cenné papiere. SFC už skôr nariadila viacerým kryptoburzám, aby vyradili tokeny získané z ICO, ktoré agentúra považovala za cenné papiere.

 

Ako súčasť svojho úsilia v oblasti technológie sa SFC tiež usiluje o vzdelávanie verejnosti o rizikách investovania do kryptomien. SFC a ďalšia agentúra v januári zahájili mediálnu kampaň v mestskom systéme metra, aby zabránili rastúcemu počtu investícií do ICO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona